AACHI Gulab Jamun instantní směs 180g
Kód: 737-1Související produkty
Detailní popis produktu
Aachi Instantní směs k přípravě indického dezertu Gulab jamun.
Složení: rafinovaná pšeničná mouka, mléčná sušina, interesterifikovaný rostlinný tuk, maltodextrin, kypřící látka: hydrogenuhličitan sodný, regulátor kyselosti: kyselina jablečná. Alergeny: zvýrazněny tučně.
Gulab Jamun je oblíbený velmi sladký indický dezert - kuličky ze sušeného mléka máčené v cukrovém sirupu.
Ze směsi Aachi připravíte 45-50 kuliček Gulab jamun.
Způsob přípravy:
* 1 porce odměřené instantní směsi nasypte do mísy a po menších dávkách přidejte 1/4 odměrky vody. Zpracujte hladké vláčné těsto bez hrudek. Odložte na 5-7 min. * Vyrobte menší kuličky (na 180 g směsi - 45-50 kusů Gulab jamun). Pokud kuličky na povrchu praskají, přidejte si na ruce olej a kuličku opláchněte vodou. Pak znova zpracujte. * Kuličky Gulab jamun smažte na nízkou teplotě v dostatečném množství oleje nebo másla Ghí (musí být alespoň z poloviny ponořené, olej nesmí být příliš rozpálený!! Opékejte ze všech stran (asi jednu minutu) za stálého obracení do zlatohnědé.
* Připravte cukrový sirup - 800 g cukru (na 180 g Aachi Mix) a smíchejte se stejným množstvím vody, vařte 15 minut. Podle potřeby přidejte růžovou esenci nebo kardamomový prášek.
* Kuličky Gulab Jamun přidejte do cukrového sirupu. Sirup musí být ještě teplý, ale nesmí vařit. Namočte, dokud Jamun neabsorbuje cukrový sirup (cca 30 minut)
Před podáváním můžete ozdobit sušenými ořechy, pistáciemi nebo mandlemi. Dezert lze podávat i se zmrzlinou. Doporučujeme podávat horké (stačí ohřát v mikrovlnce).
Nutriční hodnoty na 100g
|
|
Energie
|
1737kJ
515kcal
|
Celkem tuky
- z toho nasycené tuky
|
16,5g
13,8g
|
Celkový obsah sacharidů
- z toho cukry
|
50,17g
19,3g
|
Bílkoviny | 16,5g |
Sůl | 0g |
Doplňkové parametry
Kategorie: | TRVANLIVÉ POTRAVINY |
---|---|
Hmotnost: | 0.22 kg |
Země původu:: | Indie |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.